Medicus Partner

TRIJE NAJBOLJŠI POMOČNIKI PRI RAZSTRUPLJANJU TELESA: GLUTATION, PEGASTI BADELJ IN GLINA

Objavil Medicus Partner dne


Včeraj smo obeleževali svetovni dan zdravja. Zdi se nam pomembno, da – če smo že vaš partner v zdravju in lepoti 😉- rečemo še kaj na to temo. Tokrat v povezavi s kopičenjem strupov v našem telesu.

Naše telo ima mehanizme, ki odstranjujejo strupe. To so ledvice, pljuča, jetra, črevesje in limfni sistem. Zaradi različnih vzrokov lahko privede do kopičenja strupov, organi pa ne delujejo pravilno, kar povzroči zdravstvene težave.

Tu nastopi razstrupljanje. Razstrupljanje ni modna muha, saj so se njegovih pozitivnih učinkov na telo zavedali že stari Grki in Rimljani. Razstrupljanja se lahko lotimo na več načinov, npr. s postom, klistiranjem, seveda pa tudi z izborom primerne hrane – čim več zelenjave, nesladkega sadja, stročnic, zelo dobra je limona, česen, ingver, zelena, trenutno je na travnikih regrat! Prihajajo šparglji in še in še… pa vsaj 2 litra vode na dan.

Za vas smo izbrali še tri najboljše pomočnike, ki vam lahko pomagajo pri razstrupljanju.

  1. GLUTATION. Glutation je nam lastna beljakovina in najmočnejši antioksidant v našem telesu! Organe ščiti pred prostimi radikali in vnetji, razstruplja in podpira delovanje imunskega sistema. Je tudi glavni akter pri delovanju drugih antioksidantov. Da bi spodbudili tvorbo glutationa, poskrbite za dovoljšen vnos hrane, bogate z B6, B12 in folati. Žal velikokrat to ni dovolj, dobra novica pa je, da ga lahko dodajamo 😉
Glutathione: The Mother of all Antioxidants | Victory Men's Health
  1. PEGASTI BADELJ je po mnenju avstrijskih strokovnjakov naj zdravilna rastlina leta 2021! Njegove zdravilne učinke pa so poznali že v antiki, Je sploh potrebno še kaj dodati? Mogoče samo informacijo, da se pegasti badelj lahko dobi v obliki kapsul, obliki semen, mletih semen, ki jih dodamo v jogurt, smuti, kosmiče… ali pa v obliki olja, ki ga ravno tako dodamo v jogurt, kosmiče, na solate, zelenjavo…
  2. GLINA. Ta čudežni prah iz narave absorbira strupe in bakterije, odpravlja vnetja v telesu ter deluje kot spodbujevalec številnih organov. Več o njej smo pisali kakšen mesec nazaj. Najboljše jo je pripraviti v kozarec vode zvečer in popiti zjutraj na tešče. Okus je povsem nevtralen.

A imamo te pomočnike pri nas? Imamo 🙃

Želimo vam res veliko zdravja!

Kategorije: NASVETI

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja